wp2900b9d2.png

wpde99387c.png

wpcad5b527.png

wp6a77f2d4.png

wp0847a60f.png

wp6570f735.png

wpbdb97027.png

wp9f2a8672.png

wp74938650.png

wpef732539.png
wp35acb974.png
wpe2fde0e2.png
Tarot
               

De tarot geeft geen raad, zij geeft slechts trends en mogelijkheden aan


De Tarot is een kaarten orakel dat in zijn huidige structuur bekend is sedert de 16e eeuw. Het spel is samengesteld uit 78 kaarten die zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen::

1) De Grote Arcana  22 kaarten Levenslessen van de mens in ontwikkeling

2) De Kleine Arcana  56 kaarten Uitwerking in het dagelijks leven

Arcana betekent: Geheim. Er bestaan honderden verscheidene Tarot deck's en er blijven er steeds nieuwe bijkomen. Om vertrouwd te raken met de Tarot raad ik als eerste aan: de Rider- Waite Kaarten. Dit omdat hierover veel literatuur bestaat en deze eenvoudig”te verklaren is. Koop daarna een deck waarbij de kaarten u aanspreken en vergelijk ze met de Rider- Waite kaarten.

Hoe betrouwbaar is het advies van de kaarten?

Kan men altijd blind op de kaarten vertrouwen? Liegen ze werkelijk nooit? Uiteraard hebben wij met de Tarot net zo min als anders in de wereld toegang tot een absolute juiste, objectieve waarheid. Hierdoor worden de antwoorden van de kaarten echter niet onbelangrijk. men kan de betrouwbaarheid van de kaarten vergelijken met een advies, verkregen door een oud en wijs mens. Het is een raad die wij graag horen, die we serieus moeten nemen en behartigen. Maar om hiervoor zijn ziel te verkopen, ervan afhankelijk te worden, zich blind aan de raad te onderwerpen en de eigen verantwoordelijkheid weg te geven, zou zeker verkeerd zijn. “Tarot is een goede dienaar – maar een slechte heer”is de leidende gedachte die de juiste omgang verduidelijkt. Wie van de diensten van de Tarot gebruik maakt, is beslist goed geadviseerd. Wie zich daarentegen aan de Tarot onderwerpt en het huis alleen nog maar verlaat “wanneer de kaarten het goed vinden”is niet op de juiste manier bezig
(Bron: “De Tarot van A tot Z”, Hajo Banzhaf)
wp7e7964de_0f.jpg